Vinkkejä ja vihjeitä

Kannattaako treffikumppanin tausta tatkistaa?:

Nykyisin löydät helposti henkilöistä erilaista tietoa internetistä. Nimen googlettamisen perusteella löydät yleensä henkilön Facebookista, Instagramista, LinkedInistä tai Twitteristä. Saatat päästä perille monista yksityiskohdista tai ainakin siitä, millaisen kuvan hän haluaa itsestään eri foorumeilla antaa.

Ei ole aina viisasta etsiä omin päin suurta tietomäärää mahdollisesta treffikumppanista. Jos satut törmäämään kuviin entisistä poika- tai tyttöystävistä tai tarkkoihin kuvauksiin lomamatkoista kavereiden kanssa, kiinnostuksesi saattaa kärsiä. Muista, että netistä löytämäsi tiedot eivät ole koko totuus treffikumppanistasi.

Mieti asiaa myös omalta kohdaltasi. Onko sinun oma Facebook-profiilisi todellakin täydellinen ja tyhjentävä kuva sinusta itsestäsi?

Käytä nettifoorumeita oikein

Nettifoorumeissa on yksi hyvä puoli: niiden kautta voit saada tietoa siitä, onko kiinnostuksen kohteesi aito ja vakavissaan. Jos olette viestitelleet deittisivustolla, saattaa olla hyvä idea tarkistaa, onko hänellä esimerkiksi Facebook-kavereita.

Ystäväverkosto kertoo siitä, että hänellä on mitä todennäköisimmin aidot ja hyvät aikeet myös sinun suhteesi.

Sosiaalinen media on valheenpaljastin

Aluksi voit aina esiintyä nimettömänä Happy Pancaken sivuilla. Voit valita nimimerkkisi itse ja välttää siten, että sinut voitaisiin jäljittää sen kautta netistä. Jos kuitenkin käytät oikeaa nimeäsi tai olet päässyt yhteydenpidossa niin pitkälle, että kerrot sen treffikumppanillesi, sinun kannattaa ehkä miettiä näkyvyyttäsi netissä.

Oli sitten hyvä tai huono idea etsiä muita koskevaa tietoa netistä, voit luottaa siihen, että muut hakevat tietoa sinusta ja löytävät etsimänsä netistä.

Siksi totuutta on vaikea peitellä, kun olet yhteydessä ihmisiin nettideittisivustoilla. Jos et kerro totuutta, se tulee yleensä kuitenkin ilmi jossain vaiheessa.

Kun luot profiilin deittisivulle, silmäile läpi myös muut profiilisi sosiaalisessa mediassa.

Tarkista yksityisyysasetukset

Facebookiin ja muihin sivustoihin liittyy erilaisia turvallisuus- ja yksityisyysasetuksia. Jos et ole rajoittanut jakamaasi sisältöä, kuvasi ja päivityksesi saattavat olla kaikkien nähtävissä. Jos olet estänyt profiilisi tietojen näkymisen muille, Facebookin timeline-kuva ja pieni profiilikuva ovat kuitenkin yleensä kaikkien nähtävissä.

Jos haluat estää omien tietojesi hakemisen netistä, kannattaa valita korkein mahdollinen turvallisuustaso.