Vinkkejä ja vihjeitä

Löydä sinkkuja maailman sinkkurikkaimmassa maassa

Suomessa sinkkujen määrä kasvaa alati. Luvut vaihtelevat hieman lähteestä riippuen, mutta jo yli miljoona aikuisista asuu yksin, ja sinkkujen osuus kaupungeissa on vieläkin suurempi kuin maaseudulla. Naimattomuus ei ole epätavallista – päinvastoin! Joissain yhteyksissä voi olla jopa outoa asua kumppanin kanssa.

Sinkkuelämään liitetään usein positiivisia ajatuksia. Yksin olet vahva! Voit keskittyä uraasi ja vapaa-ajalle ei ole pakotteita. Jos sinua huvittaa lähteä pubiin ja olla siellä viiteen asti aamulla, teet juuri niin. Jos haluat seuraavana päivänä vetää peiton pääsi päälle ja sammuttaa kännykkäsi, kukaan ei kyseenalaista sinua. Olet sinkku, kuten lähes puolet väestöstä, ja teet juuri mitä itse haluat. Juuri sitä rakastat!

Vahvuus yhdistetään usein yksinään elämiseen, mutta antaako se oikeaa kuvaa todellisuudesta?

Onko sinkkuna eläminen itse valittua?

Ei ole harvinaista kuulla jonkun sanovan, että hän tuntee olonsa yksinäiseksi. Voi olla vaikeaa näyttää muille, että jakaisi mieluummin elämänsä jonkun kanssa, kuin saisi kaikki yksin olemiseen liittyvät vapaudet.

Tosiasia on se, että ihminen on laumaeläin, ja voimme tuntea olomme yksinäiseksi ja eristetyksi porukasta, jos kaivattu tiiviimpi yhteys ystäviin, työkavereihin tai kumppaniin jää uupumaan. Ottaen huomioon maan suuren sinkkupopulaation, monella on todennäköisesti näitä tuntemuksia. Ongelmana voikin olla, että vahvat yksilöt, joita ihaillaan monissa yhteyksissä, torjuvat nämä tunteet.

Oletko kyllästynyt sinkkuna olemiseen? Ensimmäinen askel on myöntää itsellään, että haluaa löytää jonkun, jonka kanssa olla ja jonka kanssa haluaa jakaa elämänsä. Ainoastaan tämä oivallus voi tehdä kumppanin löytämisestä helpompaa.

Löydä muita sinkkuja

Ruotsissa Sifo-kyselytutkimukseen vuonna 2010 osallistuneista 23% vastasi tavanneensa kumppaninsa nettideittailusivustolla. Vastaus oli enemmän kuin ”kavereiden kautta” (21%), ”töissä” (14%) ja ”ravintoloissa” (13%) Nämä luvut todennäköisesti yllättävät monet, eivätkä Suomen tilastot ole tästä kaukana.

Ei ole outoa katsella sinkkuja netissä. Oletko kyllästynyt sinkkuelämään ja myöntänyt itsellesi haluavasi löytää jonkun? Todennäköisyydet onnistua netissä eivät ole hullummat, sillä kertoimet ovat nettideittailun puolella.

Suurella osalla nettikontakteilla on samanlaiset aikeet kuin sinulla. He ovat kyllästyneitä yhä nostamaan tilastoja sinkkurikkaasta maasta: hekin haluavat mieluummin olla jonkun kanssa.

Hug