Vinkkejä ja vihjeitä

Näin suunnittelet profiili-ilmoituksen nettiin

Profiilin luominen deittisivustolle on vain päivitetty versio perinteisen kontakti-ilmoituksen laatimisesta. Yrität antaa itsestäsi kuvan niille, joita haluat tavata. Tee se siis niin, että herätät kiinnostusta ja uteliaisuutta.

On asioita, joita sinun ei pitäisi tehdä, jotta vältät yleisimmät sudenkuopat. On myös asioita, joita voit tehdä ollaksesi kiinnostavampi. Tarkastellaanpa hieman nykyaikaisen nettipohjaisen profiili-ilmoituksen tekemistä.

Neljä vihjettä kontakti-ilmoituksen tekemiseen

1. Vältä kliseitä

Jos menet illalla metsään kävelemään, niin saatat huomata erään asian. Ihmiset eivät pidä "pitkistä kävelylenkeistä" ihan niin paljon kuin he väittävät. Siellä on aika tyhjää! Kyse on enemmän siitä, että vaan sanotaan jotain (ehkäpä siksi, että se kuulostaa paremmalta, kuin sanoa, että he haluavat katsella televisiota).

Tämäntyyppiset fraasit tuntuvat usein varsin sisällöttömiltä. Jos et ole usein metsässä kävelevä tyyppi, niin kirjoita jotain muuta. Ja jos et usein istu teekupin kanssa takkatulen ääressä, ei se kuvaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Yritä sen sijaan kuvata itseäsi: juuri sellaisena kuin olet.

2. Osoita persoonallisuutesi, älä vain kerro siitä

Jos sanot olevasi huumorintajuinen, se ei ole yhtä tehokasta kuin se, että osoitat olevasi huumorintajuinen. Jos voit kirjoittaa jotakin, joka saa profiiliasi katselevan henkilön hymyilemään, olet osoittanut olevasi hauska – et vain väittänyt sitä.

Jos pidät esim. elokuvista, niin kerro elokuvakokemuksistasi tai kuvaile suosikkihahmojasi elokuvamaailmasta. Se kertoo jotain sinusta. Tai musiikkiin liittyen: mainitse kymmenen biisiä, jotka ovat olleet sinulle tärkeitä elämässäsi.

3. Ota perusasiat mukaan

Voi kuulostaa tylsältä, mutta on tärkeää tuoda esille nykyinen elämäntilanteesi. Vaikka ehkä haluat muuttaa sitä ja olet jo ottamassa uutta suuntaa, on silti hyvä sisällyttää mukaan ikäsi, mitä työtä teet ja onko sinulla esimerkiksi lapsia.

4. Älä aseta liian korkeita vaatimuksia

Jos et tiedä tarkasti ketä olet etsimässä, eikä kukaan muu tunnu kiinnostavalta, on ehkä fiksua pitää kohtuullisella tasolla niitä vaatimuksia, joita asetat henkilölle jonka haluat tavata. Haluatko vastauksia vain ”rikkailta iältään 36–41 vuotiailta lääkäreiltä, joilla on kesähuvila saaristossa eikä lapsia aikaisemmista suhteistaan, ja jotka näyttävät Jude Law’lta”? Saapuneiden viestiesi kansio luultavasti pysyy silloin tyhjänä.

Kerro, totta kai, niistä ominaisuuksista, joita arvostat toisissa ihmisissä. Mutta oletko aivan varma, että tiedät millaiseen ihmiseen tulet ihastumaan?

Businesswoman writing on laptop