Vinkkejä ja vihjeitä

Nettideittailun etiketti

Jos et ole aiemmin kokeillut nettideittailua, oikean toimintatavan löytäminen saattaa tuntua vaikealta. Mikä on oikea tapa käydä nettideiteillä? Mitä sääntöjä nettideittailussa noudatetaan?

Yksikään säännöistä ei ole kiveen kirjoitettu. Tavoitteenasi on löytää itsellesi sopiva kumppani, joten sinun kannattaa ensisijaisesti olla täysin oma itsesi. On kuitenkin hyvä, jos luet seuraavat vinkit etukäteen, sillä nettideittailulla on oma luonteensa ja omat pelisääntönsä.

Tutustu seuraaviin vinkkeihin, jotta deittikokemuksesi olisi mahdollisimman miellyttävä.

Kolme etikettisääntöä nettideittailuun

1. Rehellisyys maan perii

Tiedät yleensä hyvin aikaisessa vaiheessa, jos kiinnostuksesi on herännyt. Sinulle on ehkä herännyt tunne siitä, että tästä saattaa seurata jotain hyvää. Saatat myös ajatella haaskaavasi toisen aikaa.

Vaikka et olisikaan kiinnostunut, saatat silti jatkaa viestittelyä, koska et uskalla tai kehtaa lopettaakaan. Saatat pelätä, että toinen pettyy tai tulee surulliseksi.

Tämä valitettavasti vain pahentaa asiaa. Yleensä ottaen on parempi, että kerrot suoraan tuntemuksistasi tai ilmoitat kohteliaasti, että et ole kiinnostunut. Se on paljon parempi tapaa hoitaa asia kuin ”katoaminen”.

2. Montako henkilöä voin deittailla kerralla?

Tämä on yksi suosituimmista nettideittailua koskevista kysymyksistä.

Tämä on vaikea kysymys, sillä mielipiteitä on monenlaisia. On kuitenkin itsestään selvää, että nettideittailu eroaa hieman muusta deittailusta. Kun tapaat jonkun ”tavallisessa elämässä”, kuten töissä tai yhteisten tuttavien kautta, suhteen alku on yleensä vakavampi.

Kun deittailet netissä, tiedät toisesta vain vähän ennen tapaamista. Et voi myöskään olla varma teidän välillenne syntyvästä kemiasta.

Tästä syystä useimpien henkilöiden tapaaminen kerralla on hyväksyttävää. Joidenkin kanssa huomaat, että kipinää ei synny, ettekä enää tapaa uudelleen. Toisten kanssa taas saatat ystävystyä, ja voi olla, että tapaat täällä myös tulevan elämänkumppanisi.

Jos olette deittailleet jo pidemmän aikaa, ja suhteenne tuntuu edistyvän, voi olla hyvä siirtyä deittailemaan vain yhtä henkilöä.

3. Ole kohtelias ja ystävällinen

Jos treffikumppani ei tunnu oikealta, ole hienotunteinen. Jos te ette sovi yhteen, se ei tee tästä ihmisestä yhtään huonompaa. Älä mene yksityiskohtiin, jotta voisitte molemmat jatkaa tahoillanne eteenpäin hyvässä hengessä.

Kiss