Vinkkejä ja vihjeitä

Mitä ensimmäisillä treffeillä tapahtuu?

Ensimmäinen tärkeä kysymys on, milloin kannattaa uskaltautua ensimmäisille treffeille. Deittailun yleinen nyrkkisääntö on, että kumppani kannattaa tavata heti alkuvaiheessa. Kirjeenvaihto saattaa tuntua hauskalta ja tuoda arkeen säpinää, mutta pääset selville teidän välillänne mahdollisesti leimahtavasta kipinästä vasta, kun ensimmäinen deitti on ajankohtainen.

Toisaalta kirjeenvaihto voi myös saada kiinnostuksen väljähtämään, ja saatat alkaa epäillä, onko toinen sinusta aidosti kiinnostunut tai olisitko edes valmis lähtemään treffeille hänen kanssaan. Silloin on vaarana, että hyvältä tuntunut juttu valuu hiekkaan ilman mitään järkevää syytä. Kun tapaatte oikeasti, tutustutte toisiinne paremmin muutamassa minuutissa kuin pidemmän kirjeenvaihdon aikana.

Sitten, kun ensimmäisen tapaamisen aika vihdoin tulee... Mitä tekisitte ja missä tapaisitte? Miten voit varmistaa onnistuneet ensitreffit?

Date

Ensimmäinen tapaaminen kannattaa suunnitella lyhyeksi

Ensimmäisiä treffejä varten ei kannata varata aikaa koko päivää, koska et voi vielä olla varma, viihdyttekö yhdessä. Teoriassa täydelliseltä kuulostanut partneri ei välttämättä käytännössä olekaan kovin kummoinen. Saatatte myös olla molemmat aluksi epävarmoja, haluatteko vielä tavata, joten ensimmäiset treffit on hyvä sopia muutaman tunnin pituisiksi, jotta voisitte molemmat rauhassa miettiä jatkoa.

Jos molemmilla oli hyvä tunne ensitapaamisesta, seuraavaa ei kannata odottaa liian pitkään. Jos olet aidosti kiinnostunut toisesta, näytä se! Älä leiki vaikeasti tavoiteltavaa. Se, että olet jonkun mielestä kiinnostava, tuntuu yleensä mukavalta. Miksi et siis näyttäisi kiinnostustasi?

Missä tapaisitte?

Monien mielestä elokuvat, keilaus tai muut samantapaiset menot ovat hyvä tilaisuus ensitapaamiseen. Ne voivat sopia monille, mutta varo, ettei toiminta estä tapaamisen tärkeintä päämäärää eli teidän tutustumistanne toisiinne. Tekeminen voi myös auttaa rikkomaan jäätä tilanteissa, joissa et keksi puhuttavaa, mutta kommunikaatio kuuluu hyvään suhteeseen – miksi et siis testaisi sitä vaikka heti?

Jos olet suunnitellut treffeistä lyhyet, kannattaa tavata kahvilassa tai rauhallisessa baarissa, jossa voitte tutustua toisiinne ilman ylimääräisiä häiriöitä. Kun saatte jutella rauhassa, saatte nopeammin varmuuden siitä, kannattaako deittailua jatkaa.

Voit myös lukea muiden ideoita ensimmäisten treffien ohjelmaksi.