Näin HappyPancake toimii:

Näin HappyPancake toimii

Opastettu kierros

Jäsenyys

Liittyminen

Tilin aktivointi

Profiilin piiloittaminen tai tilin poistaminen

Happy Pancake:in käyttö

Kirjautuminen & Asetukset

Kirjaudu sisään

Oma sivuni

Asetukseni

Minun esittelyteksti

Minun profiili

Valokuvat

Löydä - tule löydetyksi - toisilta jäseniltä

Haku

Match

Näytä profiili

Käyttövinkkejä

Miten saat yhteyden toisiin jäseniin

Flirtit

Viestit

Sopiva sisältö

Sisällön tarkastaminen

Mitä on epäasiallinen sisältö?

Miksi Happy Pancake ei salli yhteystietojen julkaisemista?

Miltä profiilikuva voi näyttää?

Ilmoittaminen epäasiallisesta sisällöstä

Nettideittailu

Vinkkejä hyvän esittelyn rakentamiseen

Deittaile turvallisesti

Nettideittailun etiketti

Turvallisuus Happypancake.fi sivullaSivun alkuun

 

 

Opastettu kierros

Happy Pancake on ilmainen nettideittailusivusto kaikille 18-99 -vuotiaille miehille ja naisille, jotka haluavat etsiä uusia ystäviä, ihastusta, elämänkumppania. Erona moneen muuhun nettideittipalveluun - jotka siis tarjoavat ilmaiseksi vain rekisteröintiä tai suppeita perustoimintoja - täällä Happypancake.comissa KAIKKI on täysin ilmaista.

Liittyäksesi sinun tarvitsee ainoastaan täyttää muutama perustieto itsestäsi ja siitä mitä etsit. Kun olet rekisteröitynyt, voit täydentää profiiliasi, kirjottaa huomiota herättävän esittelyn ja lisätä profiiliin valokuvan itsestäsi. Sen jälkeen voit etsiä mielenkiintoisia ihmisiä monella eri tavalla sekä kontaktoida niitä joista olet kiinnostunut.

Koska haluamme että Happy Pancake on mukava paikka ja siellä on kiva olla jäsenenä, teemme kovasti töitä pitääksemme sivuston vapaana sisällöstä ja jäsenistä jotka eivät sovi nettideittailusivustolle. Tarkistamme kaikki tekstit ja kuvat ennen lataamista, ja jäsenemme ovat tervetulleita auttamaan ilmoittamalla jutuista joita ei ehkä pitäisi olla tai tapahtua Happy Pancaken sivuilla.

Happy Pancake toimii parhaiten uudemmilla selaimilla kuten Internet Explorer 6 tai uudempi tai Firefox 2 ja uudemmat versiot. Suosittelemme myös lämpimästi että selaimessasi on JavaScript sallittuna.

Sivun alkuun

Jäsenyys

LIITTYMINEN

Liittyminen on yksinkertaista: sinun tarvitsee ainoastaan täyttää muutama perustieto itsestäsi ja siitä mitä etsit, hyväksy ehtomme ja valitse itsellesi nimimerkki ja salasana. Mikäli nimimerkkiäsi ei jostain syystä hyväksytä, voit tarkastamisen jälkeen valita uuden. Tarvitsemme myös sähköpostiosoitteesi. Sitä ei koskaan näytetä muille jäsenille tai luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaa tilisi aktivoimiseen ja uutiskirjeisiin. Kun tämä on selvää, voit alkaa täyttää lisätietoja profiiliisi ja antaa tietoa itsestäsi. Ja pian alat saada yhteydenottoja jäseniltä, jotka haluavat tutustua sinuun paremmin.

Tilin aktivointi

Jotta voimme varmistua että tosiaan olet se lämmin ja mukava ihminen jonka uskomme sinun olevan, haluamme että aktivoit tilisi varmistamalla sähköpostisi oikeellisuuden. Tätä varten lähetämme sinulle viestin siihen sähköpostiosoitteeseen jonka ilmoitit rekisteröityessäsi. Riittää että klikkaan linkkiä, jonka löydät viestistämme ja homma on sillä selvä. Jos linkki ei toimi, voit tehdä sen manuaalisesti toista kautta aktivointikoodilla, kaikki tiedot löytyvät kyllä viestistä.

Profiilin piilottaminen tai tilin sulkeminen

Jos jostain syystä et enää halua olla jäsen Happy Pancakessa - tilapäisesti tai pysyvästi - voit piilottaa profiilisi. Näin tietosi eivät häviä vielä mutta ne eivät enää näy muille jäsenille, et ole mukana hakutoiminnoissa eikä kukaan voi olla yhteydessä sinuun.

Kun haluat taas aktivoida jäsenyytesi, kirjaudut vain tavallisesti sisään omilla tunnuksillasi. Sinut ohjataan sivulle jossa voit (mutta ei ole pakko) aktivoida jäsenyytesi uudelleen. Se siis ei tapahdu automaattisesti vain kirjautumalla.

Kun profiilisi on ollut piilossa tarpeeksi kauan (18 kk) tilisi suljetaan kokonaan ja kaikki tietosi ja muu materiaali häviää. Jäsenyyttä ei siis voi enää palauttaa. Ennenkuin tili suljetaan saat automaattisesti muistutusviestin jotta voit aktivoida jäsenyytesi jos haluat edelleen olla mukana Happy Pancakessa.

Voit piilottaa profiilisi Asetukset-sivulla. Pyydämme sinua kirjoittamaan lyhyen perustelun miksi olet lopettamassa, niin ehkä mekin voimme oppia lisää ja saamme tehtyä Happy Pancakesta entistä paremman palvelun.

Sivun alkuun

 

Näin Happypancake.com toimii

Kirjautuminen ja asetukset

Kirjautumisesta

Kun olet sisällä Happy Pancakessa, vasemmassa yläkulmassa on aina kirjautumistietosi. Sieltä myös kirjaudut ulos.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit pyytää lähettämään se uudestaan sähköpostiisi. Kirjautumissivulla on linkki "Oletko unohtanut salasanasi?".

Muistathan että pysyt kirjautuneena tunnin ajan niin kauan kun nettiselain on auki, eli aina kirjaudu itse ulos palvelusta jos olet yleisellä tietokoneella.

Oma sivuni

Tämä on se sivu jolle tulet aina ensimmäisenä kun kirjaudut. Täällä voit lukea Happy Pancaken uutisia, tarkistaa statuksesi ja näet mitä on tapahtunut edellisen käyntisi jälkeen. Ehkä siellä on viesti siltä kivalta...

Statuksesta

Esittelytekstin ja profiilikuvan tila

Esittelytekstisi tila näkyy siten että Oman sivusi suppeissa profiilitiedoissa kohdan "Esittely" alla lukee:

 • Puuttuu
 • Tarkistettavana
 • Hyväksytty

 

Jos et ole kirjoittanut esittelyä, tässä lukee "Puuttuu", mutta jos olet kirjoittanut esittelyn mutta sitä ei ole vielä hyväksytty niin tässä lukee siis "Tarkistettavana". Ja luonnollisesti kun se on hyväksytty niin siinä lukee juuri niin eli "Hyväksytty"

Esittelytekstejä ei vain hyväksytä tai hylätä tarkistuksen yhteydessä. Voi käydä myös niin että teemme pieniä tai vähän isompia muutoksia tekstiin, että se pysyy Happy Pancaken sääntöjen mukaisena. Tällaisessa tapauksessa saat meiltä viestin missä kerrotaan asiasta eikä sinun tarvitse odotella loputtoman pitkään esittelysi julkaisua.

Voit tarkistaa profiilikuvan tilan sekä profiilisivulta että Omalta sivultasi. Mikäli lataamasi kuva näkyy, se tarkoittaa että kuva on hyväksytty. Muussa tapauksessa siinä näkyy vakiokuva, mikä tarkoittaa sitä että kuvasi joko on edelleen tarkistettavana tai hylätty.

Jäsenyysstatus

Jäsenyytesi voi olla:

 • Suljettu
 • Lukittu
 • Näkymätön
 • Aktiivinen

 

Jos jäsenyyssatuksesi on mitään muuta kuin aktiivinen, saat aina yhden tai useamman ilmoituksen mistä selviää syy miksi. Voit saada seuraavanlaisia ilmoituksia:

 • Nimimerkkiäsi ei ole vielä hyväksytty
 • Et ole aktivoinut jäsenyyttäsi
 • Jäsenyytesi on lukittu

 

Jos jäsenyytesi on aktivoitu mutta nimimerkkiäsi ei vielä ole ehditty hyväksyä, on statuksesi Näkymätön. Tässä tilassa pystyt liikkumaan sivustolla lähes normaalisti ja mm katsomaan muiden jäsenien profiileja. Sinun vierailusi eivät tosin näy missään etkä pysty olemaan missään yhteydessä muihin jäseniin.

Vasta kun nimimerkkisi on hyväksytty muuttuu tilasi aktiiviseksi. Nyt kaikki toiminnot ovat käytössäsi ja näyt myös muille jäsenille.

Jos nimimerkkiäsi ei jostain syystä voi hyväksyä, saat pyynnön luoda uuden nimimerkin heti kun seuraavan kerran kirjaudut sisään.Et siis koskaa voi käyttää palvelua nimimerkillä mitä ei ole hyväksytty.

Jäsenyytesi tila on "Suljettu" vain siinä tapauksessa että ole tavalla tai toisella käyttäytynyt niin huonosti että ylläpitäjä on sulkenut tilisi. Tässä tapauksessa et voi käyttää palvelua lainkaan.

Asetukset

Kun olet aktiivinen jäsen, voit itse valita miten haluat Happy Pancaken toimivan.

Tili

Voit vaihtaa salasanasi tässä.

 • Muista että salasanan on oltava 4-12 merkkiä pitkä
 • Isoilla ja pienillä kirjaimilla on väliä.

 

Voit myös vaihtaa sähköpostiosoitteesi, johon saat viestejä ylläpitäjältä ja uutiskirjeitä. Jos vaihdat osoitteesi, pitää sinun aktivoida jäsenyytesi uudestaan. Saat automaattisesti aktivointiviestin vaihtamaasi uuteen osoitteeseen.

On myös mahdollista sulkea tili tilapäisesti eli piilottaa profiilisi. Tästä lisää tietoa "Jäsenyys"-osiossa.

Näkymät

Täällä voit määrittää millaisten jäsenten haluat näkyvän oikean laidan Juuri nyt online -listassa. Voit suodattaa jäseniä iän, sukupuolen tai sijainnin perusteella. Määritykset jäävät voimaan ja oikean laidan jäsenet näkyvät siitä eteenpäin toiveesi mukaan.

Eston asettaminen

Voit lisätä tai poistaa jäseniä esto-listalta. Voit myös suorittaa eston suoraan toisen jäsenen profiilista.

Yksityiset kuvat

Tässä näkyy keillä jäsenillä on pääsy yksityisiin valokuviisi. Voit lisätä jäseniä tai poistaa listalta, jolloin he eivät enää näe kuviasi.

Sivun alkuun

OMA ESITTELYNI

Profiili

Täyttämällä tiedot profiiliin annat muille mahdollisuuden nähdä millainen olet. Useimpiin kohdista voit valita valmiista vaihtoehdoista itsellesi sopivat, näin vertailu eri jäsenten kesken on helpompaa.

Tuoreena jäsenenä sinulla on sukupuolesi mukainen vakiokuva siihen asti kunnes lataat oman kuvasi sen paikalle. Klikkaa "Muuta kuvaa", valitse kuva koneeltasi ja klikkaa "Lataa kuva". Saat tarkemmat ohjeet siitä millainen kuva voi olla kohdasta "Hyvän sisällön pelisäännöt". Tekniset vaatimukset ovat samat profiilikuvalle kuin valokuva-albumin kuville. Muistathan että voit koska vaan poistaa profiilikuvan klikkaamalla "Poista kuva" jos sattuisit muuttamaan mielesi.

Profiilin vaihtoehtojen lisäksi voit kirjoittaa (max 2000 merkkiä pitkän) esittelytekstin itsestäsi. Kirjoita runo, kopioi siihen lempireseptisi, kerro minkä ikäisenä opit ajamaan pyörällä tai anna vinkki hyvästä kirjasta. Tai muuten kuvaile itseäsi niin hyvin kuin osaat. Tärkeintä on että tekstisi kertoo kuka oikeasti olet, sillä mitä enemmän kerrot, sitä helpommin sinut löytää joku joka kaipaa juuri sinua.

Tarkastamme kaikki kuvat ja esittelytekstit (tarkempaa tietoa kohdassa "Hyvän sisällön pelisäännöt) ihan vaan siksi että Happy Pancake pysyy mahdollisimman mukavana ja turvallisena paikkana. Ne asiat joita ei tarvitse tarkistaa, tulevat heti näkyviin profiiliisi.

Sillä aikaa kun kuvasi ja/tai esittelysi on tarkastettavana, muut jäsenet näkevät vakiokuva tai vastaavasti tekstin "Tarkastettavana" esittelyn paikalla. Esittelyteksti sen sijaan korjataan tarkastuksen yhteydessä säänöjen mukaiseksi ja hyväksytään. Jos kuvaa tai tekstiä ei hyväksytä, saat ilmoituksen sisäisenä viestinä mistä käy ilmi syy.

Valokuvat

Jos haluat näyttää enemmän kuvia, voit rakentaa valokuva-albumin. On ihan hyvä ajatus antaa itsestäsi monta puolta, sekä tekstissä että kuvin. 

Kun lataat uusia kuvia albumiin, voit haluta pitää osan niistä yksityisinä, jolloin ne näkyvät vain sinun valitsemillesi jäsenille. Siinä tapauksessa laita ruksi ruutuun "Yksityinen kuva" kun lataat kyseisen kuvan. Hallitset kuvien katselijoita "Asetukset"-sivulla.

Kun haluat laittaa kuvia albumiin, klikkaa ensin "Lisää kuva" ja sen jälkeen "Selaa". Valitse koneeltasi kuva jonka haluat ladata ja klikkaa Avaa(Open). Kirjoita halutessasi kuvateksti, samoin ruksi ruutu jos haluat pitää kuvan yksityisenä ja klikkaa "Lataa kuva"

Kuvat voivat olla enintään 10 MB kokoisia, mutta jos sinulla on hidas nettiyhteys, kannattaa käyttää paljon pienempiä kuvia (kuvan koko ratkaisee miten kauan lataaminen kestää). Voit pienentää kuviasi koneen omalla kuvankäsittelyohjelmalla ennen lataamista. Happy Pancake tukee kuvamuotoja JPG, GIF, TIF, BMP ja PNG. Kuvat skaalautuvat automaattisesti 390 pikselin korkuisiksi/levyisiksi, mutta mittasuhteet pysyvät ennallaan.

Toiset jäsenet näkevät vain hyväksytyt kuvat, itse näet ne koko ajan tarkastuksen ajan, sekä myös hylätyt. Jokaisen kuvan alla on "Poista"-nappi, ja sitä klikkaamalla voit poistaa kyseisen kuvan. Kuvatekstejä ei voi muuttaa tai kuvia merkitä yksityisiksi jälkikäteen, vaan ne pitää poistaa ja ladata uudestaan muutoksia varten.

 

Sivun alkuun

Löydä ja tule löydetyksi

Haku

Happy Pancake tarjoaa monta tapaa tehdä hakuja riippuen siitä millaiset asiat kiinnostavat sinua. Hakutulokset tulevat listan muodossa, jossa kukin jäsen on lyhyesti esitelty. Jos kohdalle osuu jotain kiinnostavaa, voit mennä tutustumaan tarkemmin hänen profiiliinsa klikkaamalla nimimerkkiä.

Erilaiset haut

Voit hakea seuraavilla tavoilla:

 • Perushaku/Tarkennettu
 • Nimimerkkihaku
 • Etsi uusia jäseniä

 

Perushaku tehdään seuraavilla valinnoilla: sukupuoli, kumpaa sukupuolta hakee, ikähaarukka ja sijainti. Jos saat liikaa tuloksia, voit kaventaa ikähaarukkaa tai tehdä tarkennetun haun. Se antaa sinun tehdä rajauksia niillä kaikilla kriteereillä jotka löytyvät profiilista.

Voit tehdä vielä lisää valintoja. Valitse tuloslistaan näkyviin esim:

 • vain ne joilla on profiilikuva.
 • vain jäsenet jotka ovat online.
 • järjestyksessä iän, nimimerkin, viimeisimmän kirjautumisen tai uusimman jäsenyyden mukaan.

 

Nimimerkkihaku ja uusien jäsenten haku ovat helppoja. Voit hakea koko nimimerkin perusteella tai vaan sen osan, sekä uusia jäseniä kolmella eri aikajaksolla. Näitä hakuja ei voi suodatella enempää, mutta voit valita millaisessa näkymässä tuloksia katselet.

Hakutulokset

Hakutulossivun yläreunassa näet miten olet jäseniä suodattanut. Siellä on myös nappi josta pääsee takaisin hakuun muuttamaan suodatusta.

Seuraavana tulee itse hakutuloslista, missä näytetään ne jäsenet jotka osuivat valintoihisi. Lista näkyy siinä muodossa kuin valitsit, ja jos haluat muuttaa näkymää, klikkaa vain kuvakkeita jotka löytyvät listan yläreunassa oikealla.

Kaikissa hakutuloksissa näkyy aina nimimerkki, ikä, sukupuoli, sijainti ja online-tila.

Match

Jotta saisit selville kenen kanssa sovit yhteen erityisen hyvin on meillä toiminto nimeltä Match. Sen perustana on profiili jonka luot "ihannekumppanillesi" eli millainen sen erityisen ihmisen pitäisi olla.

Tämä ihannekumppanin profiili koostuu pitkälti samoista asioista kuin omasi, sillä erotuksella että nyt voit valita useampia ominaisuuksia. Samaten annat painoarvon kullekin ominaisuudelle, miten tärkeää on että hakemallasi ihmisellä on juuri se tietty ominaisuus tai miten vakava puute on jos sitä ei ole.

Sitten match-kone poimii ne jäsenet jotka parhaiten sopivat ihannekumppanista antamaasi kuvaukseen. Voit halutessasi verrata ihannekumppaniasi toisen jäsenen profiiliin, miten mikäkin osuu kohdilleen. Sen lisäksi näytetään prosenttiluku miten hyvin SINÄ sovit toisen jäsenen ihannekumppaniksi, jos hän on tämän toiveprofiilin laatinut. 100%..? Hmmm, mielenkiintoista!

Ainoastaan sinä näet laatimasti ihannekumppanin toiveprofiilin. Ainoa mitä toinen jäsen voi nähdä on tuo prosenttiluku, ja sekin vain siinä tapauksessa että he itse ovat sellaisen myös laatineet, ei mitään yksittäisiä tietoja.

Miten näyt muille?

Jokaisella jäsenellä on ulospäin näkyvä profiilisivu. Se on se sivu joka tulee näkyviin kun klikkaat vaikka jäsenen nimimerkkiä hakutuloksissa. Ja samalla tavalla sinä näyt muillle jäsenille palvelussa, kun joku vierailee sinun profiilissasi.

Luonnollisesti profiilissa näkyy kaikki se tieto mitä olet halunnut sinne laittaa, esittelyteksti sekä valokuvat albumista. Niiden lisäksi on vielä monta näppärää toimintoa yhteydenpitoon ja muuhun. Profiilisivu koostuu kolmesta osasta:

 • Toiminnot
 • Perustiedot
 • Tarkemmat tiedot

 

Toiminnot

Kun katsot toisen jäsenen profiilisivua, ylimpänä löytyy yhdellä rivillä melkein kaikki toiminnot. Voit lähettää hänelle viestin tai flirtin, voit asettaa suosikiksi tai poistaa suosikkilistalta. Ja jos käy niin että joudut asettamaan eston tai ilmoittamaan epäasiallisesta sisällöstä, nekin napit löytyvät tästä. (Jos haluat ilmoittaa tietystä viestistä, tee se käyttämällä "ilmoita" -nappia joka löytyy kaikkien viestien perästä.)

Perustiedot

Tässä näkyy jäsenen perustiedot: kuva, alue missä asuu ja se mitä kyseinen jäsen etsii. Ja lisätietona sinulle listaus siitä mitä teidän välillänne on tapahtunut. Tässä voit myös kirjoittaa kommentin tai lyhyen muistiinpanon tästä kyseisestä jäsenestä, niin on helpompi pitää lukua mitä on kenenkin kanssa vaikka jutellut.

Tarkemmat tiedot

Vähän alempana jäsenen profiilisivulla löytyy rivi nappeja mistä saa lisää tietoa. Sieltä löytyy se esittelyteksti, tarkempia tietoja kuten silmien väri tai luonteenpiirteet sekä lisää valokuvia albumista. Mutta tietojen lisäksi on vielä kaksi lisää: Match ja Tapahtumat

Klikkaa Match ja näet miten hyvin sovitte toisillenne - miten isolla prosentilla tämän jäsenen ja sinun luomasi ihannekumppanin profiilit täsmäävät. Ja miten hyvin sinä osut toisen jäsenen tekemän ihannekumppanin profiiliin (jos hän on sellaisen tehnyt). Sinä näet samaan aikaan luomasi ihanneprofiilin ja verrattavan profiilin, mikä täsmää, mitä puuttuu? Mutta toinen jäsen ei koskaan näe laatimaasi ihannetta, vain prosenttiluvun

Jos sinulla ja tällä jäsenellä on ollut jo yhteyttä, näet täsmälleen kumpi on käynyt kumman sivulla ja koska, sekä flirtit ja viestit klikkaamalla nappia "Tapahtumat"

Fiksuja työkaluja

Miten muistan tietyn jäsenen?

Jotta muistaisit myöhemminkin mitä mieltä olet ollut jäsenestä jonka kanssa olet ollut vaikka yhteydessä, voit tehdä pieniä muistiinpanoja. Kun olet jäsenen profiilisivulla, oikean laidan laatikosta löytyy "Muistinpanot". Klikkaa "Kirjoita/muuta"-nappia ja kirjoita kommentti (max 250 merkkiä). Kukaan muu ei tietenkään näe näitä eikä kyseinen jäsen voi edes tietää että hänestä tällainen on laadittu. Seuraavan kerran kun vierailet samassa profiilissa, näet muistiinpanosi ja voit halutessasi muokata niitä. Samalla tavalla löydät ne "Tapahtumat"-listauksesta ja sen lisäksi kaikki sinun muistiinpanosi näkyvät omalla sivullaan yhteen koottuna.

Suosikit - Greatest Hits

Henkilöt. jotka mielestäsi ovat muita mielenkiintoisempia (ehkä haluat pitää heitä vähän tarkemmin silmällä), kannattaa lisätä "Suosikit"-listaan. Jokaisella profiilisivulla on nappi "Lisää suosikiksi", klikkaa sitä ja kyseinen jäsen tallentuu suosikkilistaasi. Sivulla "Suosikit" löytyvät kaikki sinua kiinnostavat henkilöt listattuna. Oikean laidan valikossa on myös kohta "Suosikit online" eli kuka heistä on linjoilla samaan aikaan kun sinä.

Kukaan ei tiedä että olet merkannut hänet suosikiksi (etkä valitettavasti sinäkään pääse näkemään kenen listoilla itse olet). Suosikit voi poistaa listalta kyseisellä profiilisivulla tai omassa listauksessasi.

Eston asettaminen

Se että et ole kiinnostunut riittää useimmiten, mutta jos ehdottomasti et halua näkyä jollekin jäsenelle, voit asettaa eston. Teet sen samalla tavalla kuin suosikkilistan, mutta listan henkilöt eivät voi nähdä sinua tai olla missään yhteydessä sinuun. Huomaathan että esto toimii molempiin suuntiin: tämä henkilö ei enää näy sinulle etkä sinä voi olla häneen yhteydessä.

Viestit joita olet ehkä lähettänyt tai saanut ennen estoa, näkyvät edelleen, mutta niihin ei voi enää vastata. Tällöin ruudulle ilmestyy virheilmoitus, joka sanoo että kyseistä tiliä ei löydy, se on lopetettu tai että se on estetty (joko sinun tai hänen toimestaan). Ihan niinkuin suosikeissa, toinen jäsen ei voi tarkkaan tietää oletko sinä estänyt hänet.

Asettaaksesi estoin, mene kyseisen jäsenen profiilisivulle ja klikkaa "Estä". Voit myös tehdä sen "Asetukset" -sivulla lisäämällä jäsenen listaan. Siellä myös poistat haluamasi henkilöt estolistalta.

Vierailut

Täällä näet yhdellä vilkaisulla ketkä ovat vierailleet sinun sivullasi ja keiden profiileissa sinä olet vieraillut. Jos olet tehnyt muistiinpanoja henkilöistä jotka ovat vierailleet sivullasi, ne näkyvät myös tässä.

Tapahtumat

Jos haluat tietää täsmälleen millaista yhteyttä olet pitänyt kehenkin jäseneen, mene "Tapahtumat"-sivulle. Täällä on listattuna kaikki, oli tapahtunut sitten isoa tai pientä. Näet oletko vieraillut, lähettänyt flirtin tai viestin, ja samaten mitä yhteyttä kukin jäsen sinuun päin on muodostanut. Myös muistiinpanot näkyvät. Tämä on vähän tarkempi vaihtoehto kuin tapahtumat jotka näkyvät profiilisivulla kun vierailet siellä.

Juuri nyt online

Kun olet sisäänkirjautuneena näet joka sivun oikeassa laidassa listan jäsenistä, jotka ovat online samaan aikaan. Voit itse määritellä millaisia henkilöitä haluat tässä näkyvän tekemällä valintoja esim "Asetukset"-sivulla. Max 20 nimimerkkiä näkyy samaan aikaan, viimeksi kirjautuneet ylimpänä.

Sivun alkuun

MITEN SAAN YHTEYDEN TOISIIN JÄSENIIN?

Flirtit

Jos joku tuntuu mielenkiintoiselta (söpö, hauska, jännä, fiksu... you know), voit osoittaa sen hänelle helposti lähettämällä flirtin.

Se käy helposti painamalla "Lähetä flirtti"- nappia, joka löytyy aina profiilisivulta. Kaikki lähettämäsi flirtit löytyvät listattuna "Flirtit"-sivulta, samoin kuin vastaanottamasi. Se on helppo ja nopea tapa osoittaa mielenkiintoa. Toinen tapa on tietysti lähettää viesti Happypancake.comin sisäisellä sähköpostilla. Silloin voit itse päättää mitä ja miten paljon kirjoitat.

Viestit

Meillä on sisäinen sähköpostijärjestelmä, jolla voit lähettää viestejä toisille jäsenille. Sillä ei ole mitään tekemistä henkilökohtaisen sähköpostisi kanssa. Täällä Happypancake.fi sivulla meillä on oma pieni maailma missä voit tavata uusia ihmisiä, löytää sukulaissieluja ja jutella heidän kanssaan turvallisesti.

Viestin lukeminen

Kaikki saamasi ja lähettämäsi viestit löytyvät omista listoistaan sivulta "Viestit". Ne ovat automaattisesti aikajärjestyksessä, mutta voit itse sortata niitä haluamaasi järjestykseen klikkaamalla sarakkeen otsikkoa esim "Aihe". Viesti aukeaa luettavaksi klikkaamalla kyseistä riviä.

Jos olet saanut oikean viestitulvan etkä ehdi lukea kaikkia, voit tehdä asian vähän helpommaksi suodattamalla saapuneita. Klikkaa nappia "Suodata" viestien yläpuolella, niin saapuneissa näkyy enään ne lähettäjät, jotka vastaavat kuvaustasi siitä millaista henkilöä etsit.

Viestin lähettäminen

Kun olet toisen jäsenen profiilisivulla, voit lähettää hänelle viestin sieltä. Klikkaa "Lähetä viesti" ja samanlainen tyhjä viestipohja aukeaa, paitsi että vastaaottaja on jo siinä valmiina. Jos vastaat toisen sinulle lähettämään viestiin, siinä on myös vastaanottaja valmiina.

Viestin poistaminen

Sekä saapuneet että lähettämäsi viestit voi poistaa niin että laitat ruksin ruutuun joka löytyy viestirivin edestä, ruksi niin monta kuin haluat. Sen jälkeen klikkaa "Poista". Viesti häviää siis vain sinun laatikostasi, viesti jonka olet lähettänyt, säilyy edelleen siellä vastaanottajan omassa laatikossa.

Voit poistaa viestejä yksittäin lukemisen jälkeen myös klikkaamalla "Poista" kun sinulla on viesti avattuna.

Sivun alkuun

Hyvän sisällön pelisäännöt

Tarkastukset

Jotta Happypancake.fi voisi olla mahdollisimman mukava paikka, tarkastamme kaikki kuvat ja tekstit jotka ladataan palveluun. Mitään sisältöä ei tule näkyviin ennenkuin se on hyväksytty.

Mitä on epäasiallinen sisältö?

On joitain juttuja jotka eivät kuulu Happy Pancakeen (ja jotkut jutut ei kuulu yhtään mihinkään). Tämä on sinulle varmaan päivänselvää, mutta varmistetaan kuitenkin vielä. Emme siis salli seuraavaa:

 • karkea tai loukkava kielenkäyttö
 • pornografinen tai avoimen seksuaalinen materiaali
 • henkilökohtainen hyökkäys tai rasistinen puhe
 • yhteystiedot profiilissa, kuvissa tai muualla, sekä viestit joiden tarkoitus on siirtää kommunikointi palvelun ulkopuolelle
 • profiilikuva joka ei esitä sinua sekä kaikenlainen muu valheellinen sisältö
 • kopiosuojatut kuvat tai tekstit
 • uskonnollimen ja poliittinen propaganda
 • kaikenlainen kaupallinen sekä mainosmateriaali, ja kaikenlainen HP:n käyttäminen kaupalliseen tarkoitukseen
 • lukukelvoton esittelyteksti
 • materiaali joka millään lailla rikkoo Suomen lakia
 • vieraskielinen sisältö (koska silloin emme voi valvoa yllä mainitun totetutumista)

 

Miksi Happy Pancake ei salli yhteystietojen julkaisemista?

Ei siis ole sallittua julkaista omia yhteystietojaan esittelyssä tai kuvissa. Tähän on kaksi hyvää syytä:

 • Ensinnäkin on tärkeää että jäsenet tosiaan käyttävät sivustoa mahdollisimman paljon että voimme pitää sen ilmaisena - mainokset, you know. Ja sehän ei sitten toimi jos Happypancake.com on vain iso osoiterekisteri.
 • Toiseksi sivuston sisäisen viestisysteemin käyttäminen kommunikontiin on turvallisuuskysymys, sen avulla voimme estää mahdollisia väärinkäytöksiä. Vaikka omien yhteystietojen lähettäminen viesteissa ei ole kiellettyä, suosittelemme silti että käytät yhteydenpitoon Happypancake.comia niin pitkään kuin mahdollista.

 

Milainen on hyvä profiilikuva?

Tärkein sääntö ehdottomasti on se että valokuvan pitää tosiaan esittää sinua itseäsi. Lisäksi toivoisimme että kasvosi ovat kunnolla näkyvissä, vaikka ei siis ole välttämätöntä että kasvosi näkyvät kokonaan. Mutta joka tapauksessa kuvan pitää olla sillä tavalla skarppi että kasvot ovat selkeät.

Me emme myöskään rajaa tai kierrä kuvaa sen jälkeen kun olet sen ladannut, joten sinun täytyy tehdä viimeiset silaukset itse ennen lataamista.

Kannatta myös valita sellainen kuva mistä itse pitää, on mukavampi ajatella että muut näkevät sellaisen mihin itsekin on tyytyväinen.

Epäasiallisesta sisällöstä ilmoittaminen

Olet tervetullut auttamaan meitä pitämään Happy Pancaken iloisena ja mukavana sivustona. Voit ilmoittaa meille jos osut profiilisivulle, jonka sisältö on jotenkin epäasiallista, tai jos satut saamaan viestin, minkä sisältö rikkoo sääntöjämme, voit ilmoittaa siitä myös.

Klikkaa pientä linkkiä "Ilmoita epäasiallisesta sisällöstä" joka löytyy kaikilta profiilisivuilta ja viestien lopusta. Siitä aukeaa pop up -ikkuna, jonne voit kirjoittaa mikä mielestäsi rikkoo sääntöjä. Sitten klikkaa "Ilmoita", niin saamme tiedon asiasta.

Sivun alkuun

Nettideittailu

VINKKEJÄ HYVÄN ESITTELY RAKENTAMISEEN

Jotta muutkin saavat tietää miten ihana ihminen olet, on tärkeää että esittelysi on mahdollisimman hyvä. Ehkä osa näistä vinkeistä on itsestään selvyyksiä, mutta tässä ne ovat joka tapauksessa. Ne voivat auttaa saamaan sinua näkyville vähän nopeammin.

 • Laita profiiliin kuva itsestäsi. Kuvalliset jäsenet saavat enemmän yhteydenottoja.
 • Kuvaile itseäsi rehellisesti (..ja miksi valehtelisitkaan?)
 • Näytä avoimesti millainen persoona olet, maalaa hyvä kuva, mutta muista varovaisuus ettet paljasta henkilökohtaisia asioita.
 • Älä käytä negatiivisia ilmaisuja.
 • Kerro selkeästi mitä olet etsimässä, mitä kaipaat. On helpompaa osua oikeaan kun heti alusta ei tule väärinymmärryksiä.
 • Käytä hyvää kieltä, tarkista lyöntivirheet ja oikeinkirjoitus.
 • Käytä valokuva-albumia täydentääksesi omaa esittelyäsi, anna kurkistaa syvemmälle.

 

Deittaile turvallisesti

Vaikka Happy Pancake on täynnä ihania ihmisiä, tietty varovaisuus on aina paikallaan. Ei tarvitse pelätä, mutta pidä huolta itsestäsi. Nämä asiat on hyvä ottaa huomioon:

 • Älä anna kenellekään omaa sähköpostiosoitettasi, vaan käytä Happypancake.comissa olevaa viestijärjestelmää. Näin pystymme jäljittämään jos sattuu niin että joku käyttäytyy ikävästi.
 • Älä anna muitakaan henkilökohtaisia tietoja kuten puhelinnumeroa, kotiosoitetta, luottokortin numeroa jne.Katkaise yhteys sellaiseen jäseneen joka painostaa sinua paljastamaan niitä.
 • Jos joku julistaa kuolematonta rakkauttaan melkein heti, voit suhtautua siihen hieman varauksella. Tosirakkaus syntyy yleensä vasta ajan kanssa.
 • Sinun ei kannata hyväksyä vältteleviä, kierteleviä tai ristiriitaisia vastauksia. Mistä sitten tiedät millaisen ihmisen kanssa mahdollisesti olet rakentamassa suhdetta?
 • Henkilö, joka koko ajan puhuu huonosta taloudellista tilanteestaan ja rahantarpeesta, ei välttämättä ole oikealla asialla. Älä koskaan lupaudu antamaan rahaa tai maksa tavataksesi jonkun.
 • Älä koskaa mene tapaamaan ketään jos et usko tietäväsi tarpeeksi hänestä. Ihan vähintään olisi viisasta saada nähdä kuva henkilöstä jonka suunnittelet tavata, mieluummin useampia.
 • Kun tapaat Happy Pancake -deittisi ensimmäisiä kertoja, sovi aina tapaamiset julkiselle paikalle. Kerro myös ystävälle tai perheenjäsenelle minne olet menossa.
 • Treffit pitäisi tuntua mukavalta. Jos sinulla tulee epävarma tai epämukava olo, älä jatka. Älä tee mitään mitä et itse halua.

 

Pidä nämä mielessä mutta älä anna varoitusten pelästyttää, muista että suurin osa Happy Pancaken jäsenistä on yhtä mukavia kuin sinäkin.

 

Nettideittailuetiketti

Ihan niinkuin oikeassa elämässä on netissäkin omat käyttäytymissäännöt. Tässä on kyse lähinnä siitä kun olet yhteydessä kivaan ihmiseen ja haluat oppia tuntemaan häntä. Moni näistä jutuista on varmaan itsestään selvää, muttä tässä kuitenkin varmuuden vuoksi:

 • Älä ole päällekäyvä tai tungetteleva, ota iisisti. Etene rauhallisesti ja anna tutustumisen edetä oma tahtiaan.
 • Hyväksy että EI tarkoittaa aina EI.
 • Ole kohtelias ja vastaa yhteydenottoihin vaikka et olisi kiinnostunut juuri heistä.
 • Ole rehellinen mielipiteissäsi, älä anna väärää kuvaa tai turhia toiveita vain ollaksesi kiltti. Ole suora mutta mahdollisimman kohtelias.
 • Pidä omat odotuksesi realistisina.
 • Yritä päästää persoonallisuutesi loistamaan kun kirjoitat itsestäsi tai lähetät viestejä. Anna vastaanottajalle mahdollisuus nähdä se todellinen "sinä" riviesi välissä.
 • Kirjoita lyhyitä mutta henkilökohtaisia viestejä. Yksi hyvä keino on poimia jokin yksityiskohta toisen profiilista ja kysyä siitä jotain. Näin osoitat kiinnostusta häneen persoonana, ja osoitat että oikeasti haluat tietää lisää.
 • Ota tavoitteeksi että se, jolle kirjoitat voi tuntea itsensä erityiseksi. Näin hänkin todennäköisesti kiinnostuu sinusta.

 

Turvallisuus Happypancake:illa

Me haluamme luonnollisestikin että Happypancake.com on mahdollisimman turvallinen paikka jäsenilleen. Me emme koskaan paljasta yhteystietojasi kenellekkään. Mikäli olet aktiivinen jäsen jolla on sähköpostiosoite, emme myöskään koskaan pyydä sinua paljastamaan sitä.